Vládci choutek

Fotogalerie soutěžního odpoledne

1. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 11. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 21. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 31. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 41. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 51. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 61. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 71. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 81. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 91. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 101. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 111. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 121. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 131. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 141. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 151. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 161. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 171. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 181. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 191. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 201. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 211. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 221. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 231. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 241. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 251. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 261. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 27

„Jsem rád, že jsem po vaření nemusel uklízet“ aneb Pepovo ohlédnutí

Ani nevim, co bych měl psát. Snažili jsme se o to, abysme měli všechno připravené a důkladně promyšlené. Chtěli jsme se vyvarovat chyb, které se nám nelíbily u předchozí dvojice. Náš cíl byl obsloužit všechny najednou a snažit se o příjemný pocit našich kamarádů. Týden před vařením jsme měli malou zkoušku, která neproběhla zrovna nejlépe. Hlavní chod nedržel pohromadě. Den před dnem D jsme nakoupili několik drobností. V den D jsem dorazil k Vaškovi domů a přivezl jsem spoustu krámů, které byly použity jako dekorace. Vše jsme si připravili a začli vařit. Celé vaření probíhalo mírně ve stresu. Co na tom všem bylo nejhorší? Každýmu vyhovět a poslouchat ty řeči od těch nevděčníků (smích…), v jednu chvíli jsem si říkal, že někomu utrhnu hlavu. Nakonec to bylo docela fajn. Taková nová zkušenost. Co bych dodal nakonec? Jsem rád, že jsem nemusel uklízet po vaření. Za to bych chtěl poděkovat Vaškovým rodičům. Jsou opravdu fajn lidi…

Interview s Vaškem a Pepou

Jaký je váš vztah k jídlu a vaření vůbec?

Vašek: Moc rád vařím a ještě raději jím.

Pepa: Můj vztah k jídlu je kladný. Rád si dám nějakou specialitku, rád ochutnávám nové věci.

Nakolik je pro vás jídlo společenská událost a jak jsou pro vás důležitá pravidla stolování? Co rád jíte a co byste do úst nevzal?

Vašek: Prožít jídlo ve společnosti je pro mne velice příjemné, při této příležitosti se snažím většinou dodržovat i pravidla stolování, nakolik jsou mi známa. Mám rád musaku, různá rizota, lasagne a ryby. Nemusím moc ostatní druhy masa, kopr a rukolu. Není jistě ani bez zajímavosti, zvláště pro ostatní soutěžící, že vařené meruňky a švestky ve mně vyvolávají zvracení.

Pepa: Až budu mít svoji rodinu, chtěl bych velký stůl, kde by se sešla celá moje rodina a společně večeřela.

Jak snášíte hlad a nakolik vás ovlivňuje v chování?

Vašek: Hlad jistě mé chování ovlivňuje, ale snažím se ho snášet dobře. Myslím, že občasný krátký půst člověku jedině prospěje.

Pepa: Na hlad je velmi dobrý stres a hodně práce. Někdy si ani nevšimnu, že celý den nejím.

Je něco, co jste ještě neochutnal, přestože byste chtěl?

Vašek: Rád ochutnávám nové věci, když mám náhodou tu možnost. Cíleně nijak zvlášť nová jídla nevyhledávám.

Pepa: Je hodně světových kuchyní, které jsem ještě neochutnal.

Jste soutěživý? Jste zvyklý vítězit? Jak snášíte porážky? Co pro vás tato soutěž znamená?

Vašek: Soutěživý moc nejsem. Když už se ale do nějaké soutěže dostanu, je pro mne vítězství důležité, nemám rád prohry. Naší kulinářskou soutěž beru spíše jako společenskou událost než nějaký závod.

Pepa: Až budeme vědět, kdo vyhraje, uvidíte, jak moc jsem zvyklí vítězit a snášet porážky.

Jak jste spokojen s vylosovaným partnerem? Přál jste si někoho jiného?

Vašek: S Pepou jsem spokojen, je vidět, že mu na soutěži velmi záleží. To je pro mne důležité.

Pepa: Kdo by si nepřál Petra? Se svým kolegou jsem spokojen.

Na co se mohou strávníci během vašeho pohoštění těšit?

Vašek: To ještě nevíme zcela jistě ani my. Já osobně budu prosazovat za předkrm něco vydlabaného a na zákusek něco oblečeného. Definitivní jídelníček hodláme ještě s Pepou probrat. Obligátní věta: Nechte se překvapit!

Pepa: Že budou muset zaplatit účet?

Diskuse k tandemu Vašek & Pepa

Jose (6. 5., 16.06): Jak jsem řekl, každej si tím projde...

Tomáš (5. 5., 20.40): Já jsem si ani nevšiml, že by se tam někdo do vás nějak navážel. Možná už jsem ale tak zcyničtěl, že to nevnímám. Nebo si připravuju půdu na vlastní ponížení.

Džejtý (5. 5., 17.29): My to ale nemysleli zle. V tu chvíli to prostě byla tvoje role, tak si to neber tak osobně.

Jose (5. 5., 14.32): Mohlo to být trochu lepší. Je fakt hodně težký někomu posluhovat, když si z něj dělaj srandu. Tím si ale nakonec proujdou všichni....

Imp (4. 5., 10.41): fakt uzasna polivka a hlavni chod...

Jose (3. 5., 09.12): Tome moc děkujem...

Tomáš (2. 5., 18.29): Tak vám kucí moc děkuju za oběd, snad vám ten můj bude chutnat aspoň stejně jako mně váš.

Tomáš (1. 5., 10.13): Já už to vidím, jak nám tam bude hrát k obědu Internacionála z toho kompletu hitů SSSR, obávám se, že to nesnesu.

Garnee (30. 4., 17.43): Přátelé, kamarádi a soudruzi. Dovolte, abych vás pozval na recepci s našimi spřátelenými soudruhy z bulharské lidové republiky, na níž oslavíme naše bratrství i první máj. Recepce se koná 1.5.2008 od 14:00 v panelovém domě poslední generace na adrese Lamačova 633, tedy u mě. Celý oběd se ponese v duchu oslav prvního máje podle tradice minulého režimu. Tematické oděvy jsou vítány;>

Tomáš (30. 4., 11.28): Nejsem z toho masového menu nadšen, jestli to někoho zajímá.

Jezevec (30. 4., 08.44): Imp: Pokud to bude musaka bulharská, pak to bude zcela socialistické menu.

Imp (30. 4., 08.28): Pivínko?

Tomáš (29. 4., 23.45): Taky to slyšíte?

(29. 4., 16.09): IMP:přemluvil si mě, budeme tam spolu...Myslím, že to má trochu nápad a šmrnc, né jako u vás na louce, teda ve skleněném pavilónu...

Imp (29. 4., 15.24): Není to trošku takové socialistické menu? I když ta musaka asi ne, ale zase ji máme často v naší socialistické jídelně v ČSOB...

Imp (28. 4., 12.46): Jo ták. Doufám, že pod tím županem budeme spolu.

Jose (28. 4., 09.45): Imp: Mám doma jeden pruhovanej

Jose (28. 4., 09.44): Imp:Vezmeš si masku jablka a já ti pučim svůj župan

Tomáš (28. 4., 09.40): Nevim. Jenom vím, že to často bývá předmětem žertů.

Imp (28. 4., 09.00): Co to jsou jablka v županu? To je nějaká strašna klasika, ale netuším, o co jde.

Tomáš (27. 4., 12.40): Lidičky, já to s tím jablkem v županu skutečně trefil!

Jose (27. 4., 12.20): Dnes by měl Tom obdržet Meny

Eldamri (26. 4., 15.07): Já si vezmu ubrousky a igelitku a zbytky si kdyžtak nechám zabalit.

Džejtý (25. 4., 23.44): Já nic trénovat nepotřebuju. Zdravý apetit je moje největší přednost.

Tomáš (25. 4., 13.26): V tom případě navrhuji pít demižony vody, aby byla tkáň vytahaná, ale apetit zůstal.

Imp (25. 4., 12.25): kdepak, naopak je potřeba žaludek pořádně roztáhnout.

Tomáš (24. 4., 14.04): Taky už jste přestali jíst?

Imp (24. 4., 14.04): Už se to blíží, stále nechete někdo prozradit, kde se to bude pořádat a co bude k papu?

Jose (14. 4., 17.25):

Džejtý (7. 4., 12.40): Sakra, vařené meruňky jsou moje specialita!

1 2 >

Menu

Předkrm: Bramborová polévka s hovězím masem

Hlavní chod: Musaka

Dezert: Jablka v županu

„Podrobnosti upřesníme v den vaření na talíři :)“