Vládci choutek

Fotogalerie soutěžního odpoledne

1. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 11. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 21. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 31. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 41. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 51. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 61. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 71. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 81. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 91. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 101. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 111. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 121. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 131. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 141. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 151. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 161. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 171. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 181. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 191. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 201. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 211. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 221. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 231. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 241. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 251. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 261. 5. 2008, soutěžní dvojice Vašek a Pepa, foto č. 27

„Jsem rád, že jsem po vaření nemusel uklízet“ aneb Pepovo ohlédnutí

Ani nevim, co bych měl psát. Snažili jsme se o to, abysme měli všechno připravené a důkladně promyšlené. Chtěli jsme se vyvarovat chyb, které se nám nelíbily u předchozí dvojice. Náš cíl byl obsloužit všechny najednou a snažit se o příjemný pocit našich kamarádů. Týden před vařením jsme měli malou zkoušku, která neproběhla zrovna nejlépe. Hlavní chod nedržel pohromadě. Den před dnem D jsme nakoupili několik drobností. V den D jsem dorazil k Vaškovi domů a přivezl jsem spoustu krámů, které byly použity jako dekorace. Vše jsme si připravili a začli vařit. Celé vaření probíhalo mírně ve stresu. Co na tom všem bylo nejhorší? Každýmu vyhovět a poslouchat ty řeči od těch nevděčníků (smích…), v jednu chvíli jsem si říkal, že někomu utrhnu hlavu. Nakonec to bylo docela fajn. Taková nová zkušenost. Co bych dodal nakonec? Jsem rád, že jsem nemusel uklízet po vaření. Za to bych chtěl poděkovat Vaškovým rodičům. Jsou opravdu fajn lidi…

Interview s Vaškem a Pepou

Jaký je váš vztah k jídlu a vaření vůbec?

Vašek: Moc rád vařím a ještě raději jím.

Pepa: Můj vztah k jídlu je kladný. Rád si dám nějakou specialitku, rád ochutnávám nové věci.

Nakolik je pro vás jídlo společenská událost a jak jsou pro vás důležitá pravidla stolování? Co rád jíte a co byste do úst nevzal?

Vašek: Prožít jídlo ve společnosti je pro mne velice příjemné, při této příležitosti se snažím většinou dodržovat i pravidla stolování, nakolik jsou mi známa. Mám rád musaku, různá rizota, lasagne a ryby. Nemusím moc ostatní druhy masa, kopr a rukolu. Není jistě ani bez zajímavosti, zvláště pro ostatní soutěžící, že vařené meruňky a švestky ve mně vyvolávají zvracení.

Pepa: Až budu mít svoji rodinu, chtěl bych velký stůl, kde by se sešla celá moje rodina a společně večeřela.

Jak snášíte hlad a nakolik vás ovlivňuje v chování?

Vašek: Hlad jistě mé chování ovlivňuje, ale snažím se ho snášet dobře. Myslím, že občasný krátký půst člověku jedině prospěje.

Pepa: Na hlad je velmi dobrý stres a hodně práce. Někdy si ani nevšimnu, že celý den nejím.

Je něco, co jste ještě neochutnal, přestože byste chtěl?

Vašek: Rád ochutnávám nové věci, když mám náhodou tu možnost. Cíleně nijak zvlášť nová jídla nevyhledávám.

Pepa: Je hodně světových kuchyní, které jsem ještě neochutnal.

Jste soutěživý? Jste zvyklý vítězit? Jak snášíte porážky? Co pro vás tato soutěž znamená?

Vašek: Soutěživý moc nejsem. Když už se ale do nějaké soutěže dostanu, je pro mne vítězství důležité, nemám rád prohry. Naší kulinářskou soutěž beru spíše jako společenskou událost než nějaký závod.

Pepa: Až budeme vědět, kdo vyhraje, uvidíte, jak moc jsem zvyklí vítězit a snášet porážky.

Jak jste spokojen s vylosovaným partnerem? Přál jste si někoho jiného?

Vašek: S Pepou jsem spokojen, je vidět, že mu na soutěži velmi záleží. To je pro mne důležité.

Pepa: Kdo by si nepřál Petra? Se svým kolegou jsem spokojen.

Na co se mohou strávníci během vašeho pohoštění těšit?

Vašek: To ještě nevíme zcela jistě ani my. Já osobně budu prosazovat za předkrm něco vydlabaného a na zákusek něco oblečeného. Definitivní jídelníček hodláme ještě s Pepou probrat. Obligátní věta: Nechte se překvapit!

Pepa: Že budou muset zaplatit účet?

Diskuse k tandemu Vašek & Pepa

Jose (6. 5., 16.06): Jak jsem ekl, kadej si tm projde...

Tom (5. 5., 20.40): J jsem si ani neviml, e by se tam nkdo do vs njak navel. Mon u jsem ale tak zcynitl, e to nevnmm. Nebo si pipravuju pdu na vlastn ponen.

Dejt (5. 5., 17.29): My to ale nemysleli zle. V tu chvli to prost byla tvoje role, tak si to neber tak osobn.

Jose (5. 5., 14.32): Mohlo to bt trochu lep. Je fakt hodn tek nkomu posluhovat, kdy si z nj dlaj srandu. Tm si ale nakonec proujdou vichni....

Imp (4. 5., 10.41): fakt uzasna polivka a hlavni chod...

Jose (3. 5., 09.12): Tome moc dkujem...

Tom (2. 5., 18.29): Tak vm kuc moc dkuju za obd, snad vm ten mj bude chutnat aspo stejn jako mn v.

Tom (1. 5., 10.13): J u to vidm, jak nm tam bude hrt k obdu Internacionla z toho kompletu hit SSSR, obvm se, e to nesnesu.

Garnee (30. 4., 17.43): Ptel, kamardi a soudruzi. Dovolte, abych vs pozval na recepci s naimi sptelenmi soudruhy z bulharsk lidov republiky, na n oslavme nae bratrstv i prvn mj. Recepce se kon 1.5.2008 od 14:00 v panelovm dom posledn generace na adrese Lamaova 633, tedy u m. Cel obd se ponese v duchu oslav prvnho mje podle tradice minulho reimu. Tematick odvy jsou vtny;>

Tom (30. 4., 11.28): Nejsem z toho masovho menu naden, jestli to nkoho zajm.

Jezevec (30. 4., 08.44): Imp: Pokud to bude musaka bulharsk, pak to bude zcela socialistick menu.

Imp (30. 4., 08.28): Pivnko?

Tom (29. 4., 23.45): Taky to slyte?

(29. 4., 16.09): IMP:pemluvil si m, budeme tam spolu...Myslm, e to m trochu npad a mrnc, n jako u vs na louce, teda ve sklennm pavilnu...

Imp (29. 4., 15.24): Nen to troku takov socialistick menu? I kdy ta musaka asi ne, ale zase ji mme asto v na socialistick jdeln v SOB...

Imp (28. 4., 12.46): Jo tk. Doufm, e pod tm upanem budeme spolu.

Jose (28. 4., 09.45): Imp: Mm doma jeden pruhovanej

Jose (28. 4., 09.44): Imp:Vezme si masku jablka a j ti puim svj upan

Tom (28. 4., 09.40): Nevim. Jenom vm, e to asto bv pedmtem ert.

Imp (28. 4., 09.00): Co to jsou jablka v upanu? To je njak strana klasika, ale netum, o co jde.

Tom (27. 4., 12.40): Lidiky, j to s tm jablkem v upanu skuten trefil!

Jose (27. 4., 12.20): Dnes by ml Tom obdret Meny

Eldamri (26. 4., 15.07): J si vezmu ubrousky a igelitku a zbytky si kdytak nechm zabalit.

Dejt (25. 4., 23.44): J nic trnovat nepotebuju. Zdrav apetit je moje nejvt pednost.

Tom (25. 4., 13.26): V tom ppad navrhuji pt demiony vody, aby byla tk vytahan, ale apetit zstal.

Imp (25. 4., 12.25): kdepak, naopak je poteba aludek podn rozthnout.

Tom (24. 4., 14.04): Taky u jste pestali jst?

Imp (24. 4., 14.04): U se to bl, stle nechete nkdo prozradit, kde se to bude podat a co bude k papu?

Jose (14. 4., 17.25):

Dejt (7. 4., 12.40): Sakra, vaen meruky jsou moje specialita!

1 2 >

Menu

Předkrm: Bramborová polévka s hovězím masem

Hlavní chod: Musaka

Dezert: Jablka v županu

„Podrobnosti upřesníme v den vaření na talíři :)“